Historie

In 1911 sticht de heer Raymaekers en Gallendyn de maatschappij “Compagnie Brésilienne” in gemeenschappelijk naam. De firma vestigt zich in de ruime gebouwen van de Manchesterstraat 32/34 die ze vandaag nog bezigt. Meester in de kunst van koffie branden is de activiteit stilgevallen gedurende de eerste wereldoorlog bij gebrek aan grondstoffen.

Vanaf 1919 is de bedrijvigheid weer op volle gang en in 1925 sticht de Mijnheer Remaekers een naamloze vennootschap tesamen met zijn zoons, juridische vorm onder de welke wij nog werken.

Gedurende de veertig eerste jaren is het merk Fevdor verhandeld door Cie Bresilienne die de nadruk legde op de post order verkoop, maar de levenswijzen veranderen en stil aan wordt die wijze van uitleveren vervangen door de verkoop aan horeca en instellingen.

In 1971 neemt de Heer Noël Blondeel, mijn vader, de firma over en wij verhuizen naar de Manchesterstraat. Vanaf dan is de activiteit van Cie Bresilienne in twee afdelingen gespleten: Santos Palace voor al wat betrekking heeft met de koffie en Clary die zich bezig houd met de verkoop en onderhoud van koffiemachines, vaatwasser en verkoop van allerlei wisselstukken. Tegenwoordig blijven die verkopen onze hoofdactiviteit maar een brede gamma bijkomende producten.

Zoals the, suiker, melk, snoep in individuele verpakking, was en spoel-middel voor vaatwasser hebben onze lijst aangevuld.Onze winkel gelegen Kiekenmarkt 3 te 1000 Brussel zorgt voor de verkoop aan particulieren.

Het bereiden van de koffie gebeurd met een brander van 120kg per trommel, de stockage is in aangepaste silo’s en een blaas systeem zorgt voor het vervoer van de groene bonen. Twee industriële molens zijn verbonden aan een pneumatisch pack machine.